Våre forpliktelser
Mindre salt, sukker og mettet fett
I Norge står vi overfor utfordringer med kosthold – vi spiser dobbelt så mye salt som anbefalt, for mye sukker og fortsatt for mye mettet fett.

Nøkkeltall
Økning av egne merkevarer med Nøkkelhullsmerket
0
%
Redusert mengde sukker i Grans-produkter
0
tonn
Saltinnholdet i våre brød gjennomsnittlig under
0,00
gram
per 100 gram vare
Økning av egne merkevarer med Nøkkelhullsmerket
0
%
Redusert mengde sukker i Grans-produkter
0
tonn
Saltinnholdet i våre brød gjennomsnittlig under
0,00
gram
per 100 gram vare
Intensjonsavtalen
Det anbefalte dagsbehovet for saltinntak er fem gram. Nordmenn flest inntar opptil det dobbelte. Vi får også i oss for mye tilsatt sukker, selv om dette tallet er på vei nedover.
Ifølge Helsedirektoratet bør vi i tillegg redusere inntaket av mettet fett.Vi har forpliktet oss til å bidra til et redusert inntak av salt, sukker og mettet fett gjennom produktutvikling og sortimentstilpasning. Dette er en del av vår forpliktelse til Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold.
Nøkkelhullet
Nøkkelhullet er en merkeordning etablert av myndighetene for å hjelpe forbrukerne å ta sunnere valg. Når kunden velger nøkkelhullet, velger de varer som inneholder mindre salt, sukker og mettet fett, samtidig som de får i seg mer fiber og fullkorn. I 2024 har vi 819 nøkkelhullmerkede produkter i butikkene våre.
Norske helsemyndigheter anbefaler å redusere inntaket av rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt generelt. Hvitt kjøtt, som kylling og kalkun, er en kategori som vi kan spise tilsvarende mengde av som tidligere, men det er da klart at alternativer som er nøkkelhullsmerket er de beste for kundene. For Norsk Kylling som selges hos REMA 1000, var andel produkter som er nøkkelhullmerket 2024: 61,48 % av solgte produkter.
Intensjonsavtalen
Det anbefalte dagsbehovet for saltinntak er fem gram. Nordmenn flest inntar opptil det dobbelte. Vi får også i oss for mye tilsatt sukker, selv om dette tallet er på vei nedover.
Ifølge Helsedirektoratet bør vi i tillegg redusere inntaket av mettet fett.Vi har forpliktet oss til å bidra til et redusert inntak av salt, sukker og mettet fett gjennom produktutvikling og sortimentstilpasning. Dette er en del av vår forpliktelse til Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold.
Nøkkelhullet
Nøkkelhullet er en merkeordning etablert av myndighetene for å hjelpe forbrukerne å ta sunnere valg. Når kunden velger nøkkelhullet, velger de varer som inneholder mindre salt, sukker og mettet fett, samtidig som de får i seg mer fiber og fullkorn. I 2024 har vi 819 nøkkelhullmerkede produkter i butikkene våre.
Norske helsemyndigheter anbefaler å redusere inntaket av rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt generelt. Hvitt kjøtt, som kylling og kalkun, er en kategori som vi kan spise tilsvarende mengde av som tidligere, men det er da klart at alternativer som er nøkkelhullsmerket er de beste for kundene. For Norsk Kylling som selges hos REMA 1000, var andel produkter som er nøkkelhullmerket 2024: 61,48 % av solgte produkter.
Grans: Mindre salt og sukker
De senere årene har Grans jobbet med å utvikle flere varianter av sukkerfri brus, redusert sukkerinnhold i varianter som inneholder sukker, samt redusert saltnivået i flere produkter. I 2024 har vi kuttet 30 tonn tilsatt sukker i produktene våre. I REMA 1000 selges det mer sukkerfri enn sukkerholdig brus, og i 2024 utgjorde andelen sukkerfri brus 72 % av salget av brus fra Grans.
Grans: Mindre salt og sukker
De senere årene har Grans jobbet med å utvikle flere varianter av sukkerfri brus, redusert sukkerinnhold i varianter som inneholder sukker, samt redusert saltnivået i flere produkter. I 2024 har vi kuttet 30 tonn tilsatt sukker i produktene våre. I REMA 1000 selges det mer sukkerfri enn sukkerholdig brus, og i 2024 utgjorde andelen sukkerfri brus 72 % av salget av brus fra Grans.
Reduksjon av salt og mettet fett
Vi har redusert saltinnholdet i flere av våre brødprodukter, inkludert de billigste brødene for å sikre at sunne valg er tilgjengelige for alle uavhengig av preferanse eller pris. Sammen med Mesterbakeren jobber vi kontinuerlig for å redusere saltinnholdet i våre brød, med et mål om et gjennomsnitt på under 0,93 g salt per 100 g vare, noe vi klarte i 2024.
Mettet fett er ugunstig for helsa vår i for store mengder, og er noe vi bør redusere på befolkningsnivå for en bedre folkehelse. I 2024 har vi redusert fettinnholdet i gulostene til Prima Lavpris fra 26 til 23 %, som gir en reduksjon på 11,4 tonn fett.
Reduksjon av salt og mettet fett
Vi har redusert saltinnholdet i flere av våre brødprodukter, inkludert de billigste brødene for å sikre at sunne valg er tilgjengelige for alle uavhengig av preferanse eller pris. Sammen med Mesterbakeren jobber vi kontinuerlig for å redusere saltinnholdet i våre brød, med et mål om et gjennomsnitt på under 0,93 g salt per 100 g vare, noe vi klarte i 2024.
Mettet fett er ugunstig for helsa vår i for store mengder, og er noe vi bør redusere på befolkningsnivå for en bedre folkehelse. I 2024 har vi redusert fettinnholdet i gulostene til Prima Lavpris fra 26 til 23 %, som gir en reduksjon på 11,4 tonn fett.
Sunnere alternativer og optimalisering av produkter
Vi lanserer kontinuerlig nye nøkkelhullmerkede produkter for å gi kundene sunnere alternativer. Blant de nyeste tiltakene er:
• Mindre tilsatt sukker i våre frokostblandinger i Superheltserien
• Lansering av flere grove brødtyper med høyere innhold av fiber og fullkorn
• Utvikling av sukkerfrie varianter når det kommer til brus
Vi lanserer kontinuerlig nye nøkkelhullmerkede produkter for å gi kundene sunnere alternativer. Blant de nyeste tiltakene er:
• Mindre tilsatt sukker i våre frokostblandinger i Superheltserien
• Lansering av flere grove brødtyper med høyere innhold av fiber og fullkorn
• Utvikling av sukkerfrie varianter når det kommer til brus
Veien videre
Innen 2030 skal REMA 1000 ha redusert salt, sukker og mettet fett der det er mulig i alle egne merkevarer, og vi skal bidra til at våre leverandører gjør det samme. Vi fortsetter med målrettet produktutvikling, kommunikasjon og samarbeid for å gjøre det enklere for kundene å velge sunnere alternativer.
Veien videre
Innen 2030 skal REMA 1000 ha redusert salt, sukker og mettet fett der det er mulig i alle egne merkevarer, og vi skal bidra til at våre leverandører gjør det samme. Vi fortsetter med målrettet produktutvikling, kommunikasjon og samarbeid for å gjøre det enklere for kundene å velge sunnere alternativer.